Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Kuzeykent ve İnönü Mahallelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarında yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların bir parçası olduğunu söyledi.
'Atıl projeler' cenneti Kastamonu!..
Geçtiğimiz son 10 yılda Ilgaz Tüneli, havalimanı ve yakın zamanda hizmete giren Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi (eski MİEM) gibi çok önemli projelerin hayata geçirildiği Kastamonu'da yıllardır akıbeti belli olmayan bina ve arazilerin ne olacağı halen merak konusu...
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
Milletvekili Ekmekci'den 2 milyar TL'lik müjde
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, dört önemli müjdeyi duyurdu. Milletvekili Ekmekci, Kastamonu'da dört önemli proje için 2 milyar TL ödenek ayrıldığını açıkladı.
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
İGM temmuz maratonu sona erdi
İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı olağan son toplantısı dün düzenlenen oturumla gerçekleştirildi.
‘Ortak liste için gayret etmiş bir il başkanıyım’
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Açıksöz TV’nin konuğu oldu. Seçime sayılı günler kala dikkat çekici açıklamalarda bulunan Erbilgin, yerel ve ulusal siyaset hakkında değerlendirmelerde bulundu.
‘En büyük yatırımı insana yapacağız’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
‘Büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz’
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Doğa Kültür Köyü’nde bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“Kastamonu'ya 2022'de 37 milyar TL yatırım yapıldı”
Eski Tarım ve Orman Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Kastamonu ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’na ziyarette bulunarak burada partililer ile bir araya geldi. Eroğlu burada yaptığı açıklamasında; "Kastamonu ile ilgili bana 'Kastamonu hizmetkarı' diyebilirsiniz. Bundan sonra bir nefer olarak emrinize amadeyiz. Kastamonu’da yapılacak yatırımların hepsini ele aldık. Başka Bakanlıkların da yatırımlarını da takip edeceğiz. Kastamonu’ya belediyeler, özel idare hariç olmak üzere 37 milyar TL yatırım yapıldı merkezi hükümet tarafından. Bu sene sonunda 45-50 milyar TL’yi bulacak" ifadelerine yer verdi.
"Sorun, içme suyunda değil, sulama suyunda"
Çevre ve Orman eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilimizde temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'ya geldi. İlk olarak Vali Avni Çakır'ı makamında ziyaret eden Eski Bakan Eroğlu, buradaki açıklamasında su sıkıntısına dikkat çekti. Eroğlu, konuşmasında; "İçme suyunda sıkıntı yok sulamada sıkıntı var. Suyun yüzde 76'sını sulamada kullanıyoruz. Bütün sulamalarda, modern sulamaya geçilirse büyük tasarruf olacak. Türkiye su zengini değil, fakir de değil. Akıllı bir şekilde sürekli takip gerekiyor" dedi.
“Zamana karşı yarışıyoruz”
İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü Dönem 4’üncü Toplantısı dün Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurum Müdürleri Kastamonu ilinde yapılan projeler ve çalışamlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Vali Avni Çakı rburada yaptığı konuşmasında; “Sonuç odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Zaten böyle çalışmazsak, teferruatta, mevzuatta boğuluruz. O yüzden hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de işlerimizi en uygun kalitede, en uygun maliyette yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda karşılıklı işbirliğimiz çok önemli” ifadelerine yer verdi.
326 projeden 18’i bitti
2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuzey Anadolu Kalkınam Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı ikinci dönem itibariyle 326 projenin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26 olurken, harcama oranı ise yüzde 85 oldu.
Ilgaz için ‘ortak’ çaba
İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı olağan toplantıları devam ediyor. Şubat ayı toplantılarının 4’ncü birleşimi Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi.
Müteahhitin hesabı, bütçeye uymadı!
İlimizin hem içme suyu hem de tarımsal sulamada ciddi ihtiyacı olan Kırık Barajı’na, 2022 yılında ödenek ayrılmadı. 15 Ocak'ta yayınlanan 2022 yılı yatırım programında Kırık Barajı için iz ödeneği anlamında, yalnızca “bin TL” ödenek ayrılması büyük hayal kırıklığı yarattı.
'Geç kalmış projelerden biri...'
Kırık Barajı'nın yüklenici firması Seza İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Açık, projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Vidinlioğlu'ndan 32 aylık hizmet dökümü
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden itibaren 32 aylık süreçte yapılan proje ve çalışmaları anlattı.
Baltacı ‘bitmeyen yollar’ı sordu
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Kastamonu’da yapılması planlanan ve devam eden yol projelerini gündeme getirdi.
Dev proje hız kesmiyor
Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu’da yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor
‘19 yıl önceki Kastamonu yok’
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi
"2050'ye kadar içme suyunu karşılayacak"
Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda DSİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi
Devrekani pancarda katladı
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Şeker Fabrikası ve pancar ekimi konularında değerlendirmelerde bulundu